Най-добрия форум, създаван някога
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Най-добрия форум, създаван някога

Този форум ще преобърне живота ви! Тук ще намерите много нови приятели и ще се забавлявате.

HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

Трудни времена

Go down 
4 posters
AuthorMessage
immature.

immature.

Трудни времена Empty
PostSubject: Трудни времена   Трудни времена Icon_minitime1Wed Apr 08, 2009 4:28 pm

РП-то е отворено, т.е. всеки, който иска да участва да ми прати героя си по ЛС. Аз ще го впиша в темата. [Име,възраст,раса,история,характер,описание (каквито решите и колкото дълги ги направите,няма ограничения) + каквото (ако) още решите да добавите] Такам.. нямам в момента много идеи, така че слагам тъпо начало, за да добиете представа, пък нататък ще се развие. Ще отворя тема, в която да се обсъжда между участниците и не само (надявам се висшите сили на форума да нямат нищо против).
Между другото, заглавието е възможно най-тъпото, ако ми хрумне по-добре, ще го сменя. Ако имате предложения - в ЛС-то с героя. Трудни времена 344617
~
[Включвате се в РП-то според записването. Т.е. пишете след човека, който съм записала преди вас в списъка.]
Участници: 1. immature. 2. [~SunShinE~] 3. Si 4. Smile

Увод
_________

Девън,
Бунтът е потушен. Кралят е мъртъв. Убиха и кралицата и принца. Жива е само принцеса Орфелия, която е само на осем. Тя е законната престолонаследница сега. Налага се да те помоля за помощ. Изпрати най-добрите си бойци и магьосници, които да поемат защита на принцесата. Войската ни е разбита и изтощена, затова побързай. Трябва да намерим виновника незабавно. Дотогава - само ще се молим.
Задължен съм ти.
Твой приятел,
К.

Last edited by immature. on Tue Apr 14, 2009 3:09 pm; edited 11 times in total
Back to top Go down
http://immature.the-talk.net/forum.htm
immature.

immature.

Трудни времена Empty
PostSubject: Re: Трудни времена   Трудни времена Icon_minitime1Wed Apr 08, 2009 7:07 pm

Редът на пускане ще бъде, както реда на записване. Пускам си мнението, следващият, който се запише, ще бъде на ред и така. Чувствайте се свободни да пишете каквото пожелаете, интересно ми е как (ако) ще се развие историята нататък. И бтв, няма ограничения в обема на постовете...
Мътно ми е в главата все още, така че ме извинете за нескопосаното мнение...

---

Девора гледаше съсредоточено изчистеното небе. Надяваше се да види птицата-вестител на Логан. Надяваше се вече три години. От тогава се беше променила много - детските ѝ черти постепенно се промениха, заменяйки се с тези на подрастваща девойка. Беше се и издължила с няколко сантиметра. Очите ѝ продължаваха да попиват всичко около нея, но не вече с онази детска наивност, а с хладнокръвие и пресметливост. Познаваше всички в замъка, а и те я харесваха. Може би, защото не им се бъркаше в работите и за сдържания интерес, който показваше към всеки. Беше търпелива, изслушваше и най-досадните прислужници или войници, помагаше им и ги съветваше. Тя сякаш знаеше всичко за всички, а нея самата никой не я познаваше. Тя го знаеше. И те го знаеха. Понякога се срамуваха от това, но после ежедневието ги помиташе и те искат, не искат бързо забравяха за онова червенокосо момиче, с изумрудените очи. А Девора се надяваше, че никой не забелязва болката от възвърналата се самота и чакаше. Известие. От единственият човек, който някога бе обичала.
И този ден младата Ловрейн наистина получи известие. Само че не от Логан. Едно малко, босо момче, чието име Девора си спомни, че е Тим, дотърча до нея. Тя тъкмо се бе навела да откъсне един жълт нарцис и вяло се изправи, когато до слуха ѝ достигнаха бързите му стъпки и учестения му дъх. Момчето си пое дълбоко въздух. Искаше му се да сведе поглед, защото знаеше, че се изчервява, но съумя да задържи брадичката си вдигната.
- Девън иска да ви види, госпожице Девора - каза то тихичко.
Девора кимна отсечето, макар че изпита някакъв смътен страх. Видя, че момчето я гледа, сякаш очаква отговор, затова каза:
- Благодаря, Тим. Ето. Ще се погрижиш ли? - попита тя и му подаде цветето. Лицичето му грейна, може би защото помнеше името му, може би защото го молеха да свърши нещо (дори толкова дребно), което не включваше конска воня.
- Ще се погрижа, госпожице - обеща то и в обещанието му имаше повече, отколкото Девора можеше да си представи. Тя му се усмихна и Тим хукна обратно към замъка, като внимаваше да не прекърши нежното цвете.

Девора влезе в кабинета на Девън и се поклони лекичко, когато го видя. Девън беше човекът, който имаше най-много власт, след краля, разбира се. Той беше и съветник, и предводител на войските. Но, сякаш противно на всички приказки, сърцето му не копнееше за власт, дори напротив - беше верен до гроб на своя крал. Девора не знаеше фамилията му, защото хората, сред които живееше, го обичаха и уважаваха, затова и предпочитаха да използват само първото му име. Девън беше висок, слаб мъж, с добродушно изражение. Беше все още млад, наскоро прехвърлил трийсетте. Помещението, в което прекарваше много време, беше малко, сам бе предпочел така. На писалището му бяха подредени няколко купа с ръкописи и, вероятно, важни документи. Девън внимателно ги премести, така че освободи място.
- Девора Ловрейн - произнесе той и момичето претръпна. - Заповядай, седни - посочи към стола срещу него. Младата девойка внимателно се настани, а нямият въпрос напираше на устните ѝ, но тя не смееше да го изрече. Девън беше от малкото хора, които будеха уважнеие у нея. Затова и замълча. - Искаш ли нещо? Чай, може би? - попита мъжът и този път девойката се усмихна.
- Не, благодаря. Но мисля, че ще се съгласиш, че би трябвало аз да приготвя чай и да ти предложа?
Девън се засмя тихо, напрегнато. Девора също се напрегна. Не беше тук, за да си разменя празни приказки с дясната ръка на краля.
- За какво съм тук? - попита накрая. Усмивката от лицето на мъжа изчезна. Той затвори очи и потърка слепоочията си. Девора мълчаливо го чакаше да заговори, но той само и подаде къс, намачкан лист. Тя го прочете няколко пъти. Първият път беше трудно, защото автора явно беше бързал. Накъсаните изречения показваха вълнението му, - или по-скоро напрежението - което е изпитвал, докато е запълвал пространството на листа с думи. Най-накрая, Девора реши, че е оформила въпросите си и вдигна глава.
- Значи ще ме изпратиш да защитавам - тя направи пауза, за да погледне името - Орфелия, така ли?
- Девора, ти си ми като дъщеря - започна Девън тихо. - Не казвай това на Сюзън, много е ревнива - направи опит да се пошегува, но по-скоро напрегна още повече обстановката. - Ти си способна магьосница, Дев, вярвам, че го знаеш. Тук си нещастна. Вижда се в очите ти. Не се опитвай да възразиш. Ни вест, ни кост от Логан вече колко? Две години, откакто получи онова писмо? Болката и очакването ще те погубят. По-добре да заминеш. Кой знае? Може да срещнеш Логан по пътя... Наблюдавах те, докато чете писмото. Ти не реагира, поне не видимо, на името на принцесата. Струва ми се, че не знаеш коя е - предположи Девън. Ловрейн потвърди теорията му с едно кимване. - Орфелия е принцеса на Кралството на Севера. Да, точно там, където са загинали родителите ти. Мисля, че винаги си искала да отидеш там. Мисля също, че си достатъчно зряла за да предприемеш това пътуване сама, без Логан. Впрочем не сама, с теб ще дойдат неколцина още опитни...хора. Не е най-доброто определение, но за това ще разбереш сама.
Девора мълчаливо се взираше в надолу. Юмруците ѝ бяха стиснати.
- С кого ще замина? - попита.
- Ти си първата, на която казвам това. На другите не им е известно все още и смятам, че е тяхно право да го научат първи. Ще разбера, ако пожелаеш да останеш. Но искам да ти кажа нещо: там, в това царство, което в момента преживява трудни времена, едно момиче е загубило семейството си. Ти може би ще си единствената, която ще може да я разбере. И да помогне...
- Ще отида - съобщи Девора. - Ще отида и ще дам всичко от себе си.
- Гордея се с теб. Мисля, че е време да си стягаш багажа. Скоро заминаваш.
Back to top Go down
Under My Skin ^^

Under My Skin ^^

Трудни времена Empty
PostSubject: Re: Трудни времена   Трудни времена Icon_minitime1Thu Apr 09, 2009 6:22 pm

Стоеки до високия каменен замък,около който имаше изобилие от разнообразни цветя с различни краски и различни по аромат,Делинда гледаше изчистеното небе.На него се забелязваха само няколко бели пухкави облака,които плаваха по небесата.От крепостта вече не се чуваха веселите викове и настроението беше тъжно след смъртта на краля,кралицата и принца.Принцът,който бе така красив: с пленяващ поглед, сламеноруси коси и очарователна усмивка. Той беше с 3-4 години по-голям от Линда, но тя така го харесваше...
Дядото на Дел-Майкъл бе заминал от замъка и все още не бе разбрал за инцидента. Събирайки малки цветенца от зелената ливада,русокоската чу гласове, иващи от една от кулите на замъка.
-Ричард,защо не си събрал всички вещи на краля и кралицата?Искаш още една кражба?-попита един от придворните.
-Не,уважаеми,но не вярвах,че ще се случи.-каза в оправдание слугата.
Делинда се замисли.Каква е тази кражба?Видя принцеса Орфелия,която съсипана се разхождаше из прелестните рози.Линда изтича до нея и й се поклони.
-Добър ден,Ваше Височество!-поздрави тя и се усмихна на прелестната принцеса.
-О,здравейте,Линда.Какво Ви води насам?
-Разбрах,че е имало някаква кражба.За какво става въпрос?-полюбопитства Дел,а очите й се впиха в тези на принцесата в очакване на отговор.
-Задигнали са големи ценности на замъка.Само се надяваме да не вземат и безценната корона Алфис.-отбеляза притеснено принцесата.
Стражите се нареждаха около замъка,за да го защитават и се чуваха заповеднически гласове кой къде и как да отива.
-Моля,всички да се приберат в замъка!Никой да не напуска крепостта преди второ нареждане!-каза принцесата.
Линда влезе в средновековния замък.Качи се на една от кулите и започна да наблюдава всичко,което се случваше.
Back to top Go down
immature.

immature.

Трудни времена Empty
PostSubject: Re: Трудни времена   Трудни времена Icon_minitime1Thu Apr 09, 2009 7:26 pm

Девора се мъчеше да се държи мило. Тя ту поглеждаше към малкия Тим, който от своя страна не смееше да я гледа, ту се обръщаше към Девън, който изглеждаше малко по-невъзмутим от каменните стени на двореца.
- Значи ще трябва да тръгна само аз, отгоре на всичкото с... - Тя погледна момчето, като се стараеше да се владее. - ...с Тим?
Момчето потрепна при споменаването на името му. Чувстваше се едновременно щастливо и смутено. И донякъде виновно. То продължаваше да е мълчалив свидетел на диалога между момичето и Девън и се питаше дали в крайна сметка щеше да замине някъде. Кралският съветник като че ли беше твърде решен да го изпрати, но пък Девора беше твърде решена да се бори. Тим силно се надяваше да напусне пределите на кралството, защото след инцидента преди две седмици, забелязваше как хората странят от него. Дори баща му го гледаше странно и понякога му говореше неразбираеми неща. 
- Налага се - спокойно каза Девън, макар че заповедната нотка в гласа му трудно можеше да бъде избегната.
- Но аз не съм бавачка - не се стъпя момичето. - Трябва да стигна възможно най-бързо в Кралството на севера, особено след като "придружителите" ми няма да могат да дойдат веднага. А Тим... той само ще ме забави.
- Тим ще дойде с теб - настоя за сетен път Девън. - Има нещо, което не знаете. И двамата. - Той въздъхна и погледна към момчето, по чието лице се бе изписало недоумение. - Преди две седмици Тим беше нападнат... Всъщност, нека Тим разкаже какво точно се случи.
Момчето неспокойно се размърда. Два чифта очи се взираха в него - зелените, проницателни на Девора и почти черните на Девън. Тим усещаше как русата му коса прилепва по челото му.
- Няма много за разказване. Излизах от конюшната. Беше вече тъмно, затова побързах. Татко се ядосва, когато закъснявам. Казва, че човек трябва да бъде господар на времето си. А пък мама щеше да се разтревожи. Тъкмо тръгвах, когато чух странен шум някъде зад конюшната. Разбрах, че нещо не е наред. Конете също го усетиха. Беше ме страх, но нещо като че ме теглеше натам. Както казах, беше тъмно и не виждах добре. Мисля, че имаше някакво... куче. Много голямо. И озверяло. Видях очите му. Бяха жълти. Ужасно жълти. - Момчето потрепери. - После скочи. Дори не успях да видя кога. Усетих как разкъсва кожата на крака ми и след това, изглжда, съм изпаднал в безсъзнание. Не помня нищо. Даже болката, макар че съм сигурен, че... извиках. - Не извиках. Изпищях, искаше му се да каже, но го хвана срам.
Тягостното мълчание се спусна като пелена върху тримата. Девън замислено гледаше някаква точка. Очите на Девора, които се бяха присвили, докато слушаше разказа на момчето, изведнъж се разшириха, сякаш беше стигнала до някакво важно заключение.
- Това ли е? - попита девойката. Мъжът ѝ кимна, все така замислен. Тим продължаваше да е все така объркан. Не разбираше важното нещо. Чувстваше се страшно глупаво. - Добре тогава. Ще дойде с мен. Тим, - обърна се тя към него - мисля, че трябва да си стегнеш багажа.
Момчето моментално си тръгна, като не забрави да се поклони. Девора си пое дълбоко въздух.
- Утре е първото му пълнолуние? - попита, въпреки че знаеше отговора. Девън въздъхна.
- Ако положението не беше такова, бих ви изпратил чак другата седмица. Но нямаме време за губене. Установени са кражби в двореца. Орфелия не е в безопастност. Трябва да тръгнете до няколко часа. Ще направя всичко възможно, но не гарантирам, че ще изпратя човек до утре. Бих ви придружил, но и нашето кралство е в деликатно положение. Този върколак... той въобще не трябва да е тук.
- Заради него ли... се налага да тръгна сама? Тоест.. с Тим.
- Да, останалите го търсят. Скоро ще го заловим. Бъдете внимателни. Ще пратя човек. Най-вероятно.
- Как ще ни открие?
- Ще ви открие. Твоите грижи ще са други в този момент. Ако се здрачи, а все още сте сами...моля те, пази се.
- Ще се оправя, Девън, благодаря ти.
- Добре тогава. Тръгвай. Чака те път.
Back to top Go down
Under My Skin ^^

Under My Skin ^^

Трудни времена Empty
PostSubject: Re: Трудни времена   Трудни времена Icon_minitime1Tue Apr 14, 2009 6:14 pm

В замъка настъпи паника. Всичко живо се вайкаше в стремежа си да влезе в замъка. Настана суматоха,а пред входа на замъка се бяха събрали всички. Опитваха се да влязат, а тези,които се бяха добрали вътре си отдъхваха. Всички се притесняваха. Майките носеха децата си в ръце, като ги държаха здраво,защото тичаха със стремежа си да се спасят. Стражите бутаха хората, за да направят добро подкрепление, защото се очакваха още нападения от страна на крадците, чиято цел бе корона Алфис. Най-добрите пазачи се бяха събрали, за да защитават ценностите на замъка и най-вече безценната корона. Тя бе поставена в стъклена кутия върху кадифена възглавничка с червен цвят. Неколцина придворни се навъртаха около нея. Величието на тази скъпоценност бе всезнайно. Направена от чисто светло злато с тънки красиво преплитащи се нишки от бяло злато, а нежните скъпоценни камъни придаваха перфектен блясък. Принцеса Орфелия се бе качила на най-високата кула и наблюдаваше това, което се случваше, а около нея имаше няколко въоръжени стражи.
Линда наблюдаваше цялата тази сякаш безкрайна сценка от клона на високо дърво, което беше точно до отворения прозорец на широка спалня.По едно време скочи от клона и се озова в стаята.Искаше да отиде при принцеса Орфелия.Започна да крачи из просторната стая,а стъпките й се чуваха по старото дървено дюшеме.Когато отвори вратата,видя едно момиче,което много се уплаши.
-Оо,здравей,Делинда.Леле,че ме изплаши!-възкликна Сара.
-Сара,здрасти.Аз отивам към принцеса Орфелия.-отвърна съвсем несвързано с това,което каза Сара.
Дел подмина бързо момичето и започна да се изкачва по каменното стълбище към най-високата кула.Там срещна един пазач.
-Може ли да посетя принцеса Орфелия?-попита предпазливо русокоската.
Пазачът я погледна студено с малките си,но строги черни очи.
-Няма да е възможно.Докато всичко отмине никой не може да я посещава!-отговори механично той и направи знак на момичето да тръгва.
Орфелия дочу,че Линда иска да я посети и се провикна през вратата.
-Пусни момичето да влезе!-заповяда принцесата,а пазачът се учуди.Пусна Дел и тя се доближи до принцесата,като й се поклони дълбоко.
-Здравейте,Ваше Височество!-поздрави синеочката.
-Здравейте,Делинда.Какво Ви води насам?
-Искам да разбера повече за безценната корона Алфис.-отговори Делинда.
Принцесата погледна момичето и се усмихна.Направи й жест да седна на стола и започна да разказва.
-Корона Алфис е много стара,на повече от двеста години.Най-напред е била при крал Кайл ІІІ.Била е изработена по поръчка специално за него за петдесет годишнината му.Направена е от най-скъпото злато.Както сигурно знаете,освен от нормално злато е направена и от бяло злато.Има седем скъпоценни камъка,които по онова време са били най-скъпите,но не само по пари ами и по ценност.При много тежка война между две кралства короната била изгубена.Къде,никой не знаел.Дядо ми освен крал бил и археолог.Много обичал да намира най-различни ценности и имал смециална стая в замъка,където имал намерени неща.Тя и до днес съществува,но повечето находки бяха откраднати.Таа дядо ми отишъл на поредната си "мисия" в много стара пещера.Там намерил корона Алфис.
Това бил един велик ден.Точно заради тази история сега това е най-голямата ценност в света.Ние се опитваме да я съхраним,защото ако попадне в грешните ръце могат да се случат много лоши неща.-с тези думи красивата принцеса завърши интересния си разказ.
-Аз ще се опитам да помогна в опазването на короната.-каза съвсем сериозно Делинда.
-Благодаря,че отделихте от времето си,за да ми разкажете.-благодари Линда.Направи дълбок поклон и си тръгна.
След четвърт час стражите хванаха двама въоръжени мъже с коне.Те бяха откраднали много ценности.Това бе добре-хванаха крадци.
-Хайде,признайте си!Защо ги откраднахте?-попита един от стражите.
Но крадците не помнеха нищо.
Back to top Go down
Si

Si

Трудни времена Empty
PostSubject: Re: Трудни времена   Трудни времена Icon_minitime1Tue Apr 14, 2009 6:24 pm

Съжалявам,че е на две части,ама е твърде голямо за една.

Тъмнината обгръщаше залата,в която се бяха събрали Командирите на мрака.Двайсетина мъже на всякаква възраст крачеха нервно напред назад и тихите разговори секваха при най-малкия шум,идващ от коридора.Тя съвсем скоро щеше да се появи.А идването й предвещаваше смърт.И то не е една.
-Този път няма да ни се размине,Юлай-каза на висок глас един от мъжете.Имаше плешива глава,тъмна груба кожа и широки рамене.Носеше кожена туника и ботуши,а две саби висяха на хълбоците му.
-Престани с този твой песимизъм,Арат-отвърна спокойно мъжа,чието име беше Юлай.Той беше запалил пура,облегнал се на стената,и наблюдаваше с нескрито удоволствие притеснението,изписало се по лицата на останалите.-Тя ще ни пощади.Тя има нужда от нас.
-Тя ще пощади теб,Юлай!-намеси се трети мъж на около 40 години.Имаше бяла коса и къса брада.Беше нисък и трътлест,но очевидно отличен намен убиец.По дрехите му се личаха многобройни неизпрани петна от кръв.Сигурно си ги пазеше,за да плаши с тях враговете си-Тя винаги е имала слабост към теб.
Черните очи на Юлай пронизаха мъжа,но той остана на мястото си.
-Просто винаги е знаела кой е най-добрия командир и на кой може да се довери!И не смей да скверниш името й,говорейки за слабостите й,когато я няма!-съскането му бе толкова силно,че всички се бяха обърнали на там.Пурата стоеше полу-изгасена на земята,а ръцете на Юлай се бяха свили в юмруци.
Изведнъж се чуха стъпки по каменния коридор и мъжете,недовършили все още спора си,застанаха по местата си и коленичиха.Тъмня сянка се промъкна през вратите и продължи към трона в края на залата.Всички бяха затаили дъх,явно чакайки нещо да се случи.Вместо това сянката спокойно се настани на мястото си и махна лениво с ръка.Мъжете,като по команда,се изправиха и застанаха с вдигнати брадички.Минутната тишина им позволи да си отдъхнат,че смъртта още не ги е застигнала.
-Още едно разочарование-гласът на сянката беше плътен,но мек и женствен-Вече започвам да се съмнявам,че сте способни да изпълните заповедите ми.Дали не трябва да сменя командирите си,а вас-да накажа?Може би ще ви хареса едно приключение в Йоркшир,където ще срещнете добрите ни приятели-върколаците..-чу се тих шепот между няколко мъже,но сянката тропна с крак и те замлъкнаха.-Не беше толкова трудно.След възнаграждението,което получихте,защото убихте краля и кралицата на Севера,очаквах да довършите започнатото.От вас се искаше само да свършите с онова осемгодишно изчадие,чиято охрана може да бъде отстранена с едно хвърляне на нож или с едно просто заклинание.-думите й отекваха между каменните стени без прозорци,а мъжете започнаха да навеждат глави от срам-Вместо това обаче-продължи гласът,изправяйки се от трона си-вие решихте да е проявите като банда обирджий,чийто най-голям интерес са останалите скъпоценности в полу-опожарен замък.И за капак се показахте като прости крадци.Може би трябва да спомена,че вече ви издриват,защото,сигурно благодарение на ограничения ви ум,вие сте оставили следи.-фигурата свали наметалото си и го метна на трона.Беше жена.На около 18 години с бледа кожа и тъмни очи.Косата й беше къса,с цвят на пшеница и се открои в тъмнината.Тъпите й токчета потракнаха,когато тя тръгна между двете редици от мъже.-Някой ще си плати.Някой ще си плати и това ще стане днес.Сега.В тази стая.Писна ми от вашите прибързани действия,от неподчинението ви..но най-много ми писна от издънките ви.Няма да ги търпя повече-тя се наведе,за да измъкна от единия си ботуш кама и после я вдигна високо,така че всички да я огледат.Сребърното острие проблясна и някои направиха крачка назад-И за да сте сигурни,че аз не говоря просто празни приказки,камата,която ще бъде оцапана с кръвта на някой от вас след малко,ще бъде сложена на показ пред всички.За да я гледате и да си спомняте как се наказват провинилите се.-Тя отново си седна на мястото и огледа събралото се множество.
-Принцесо,всичко ще обясня-мъжът на име Арат се хвърли от мястото си на колене пред жената-Ние...ние..се изкушихме.Имаше един старец,който ни видя.Той помоли за хляб,но ние му отказахме.После каза,че имал информация..О да,да,информация.За кралската щерка.Решихме,че ще ни е от полза.Нахранихме го.И той ни разказа,че във въпросния ден местят съкровищата на краля,защото армията не е достатъчна да я опази.Помислихме...помислихме,че..-той замлъкан и започна да чупи нервно пръсти.Ереис знаеше какво щеше да последва и просто изчакваше момента,в който щеше да метне камата по него.

Last edited by Si on Tue Apr 14, 2009 6:25 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
Si

Si

Трудни времена Empty
PostSubject: Re: Трудни времена   Трудни времена Icon_minitime1Tue Apr 14, 2009 6:24 pm

-..че златото е по-важно от нашата принцеса,така ли?-нечий силен глас се намеси и изотзад се появи млад мъж,облечен в сива туника.Беше на около 25,с красиво лице и много галантни черти.Красивите му сини очи гледаха изпитателно всички наоколо,докато вървеше към трона.
Кимна леко на жената и се качи до нея,целувайки ръката й.
-Ереис,любов моя,липсваше ми-гласът му бе станал по-тих и по-мек.По лицето на жената пробягна лека усмивка.
-Седнете,капитане.-помоли тихо тя и той се настани на стълбите до краката й.Ереис го погледна преди да обърне поглед към Арат.-Вярно ли е това,командире?Изкушението бе по-силно от чувството ви за дълг...към мен?Предадохте своята принцеса за шепа злато и малко сребро?
-Не,не,не,милейди,съвсем не е така!-гласът на Арат бе станал по-писклив от преди-Решихме,че ще ни е от полза.Златото.И среброто.И другите богатства.Ние си мислехме,че ще успеем да очистим принцесата,докато обираме замъка...Плановете ни се объркаха,милейди.За малко да ни хванат.Оставихме няколко от нашите коне там,както и двама от ездачите им.Рувелт и Джонас вече не са с нас.Или са мъртви,или ги измъчват,за да се издадат.
Ръката на Ереис потрепна върху облегалката на трона.
-Значи казваш,че има кой да ни издаде?-въпросът бе толкова твърд,че дори и мъжът в краката й се сепна.
Арат поклати глава в знак на отказ.
-Когато видя,че ги няма...Юлай им прати заклинание,за да им забрани да говорят...и освен това им направи нещо,така че да забравят за службата си при вас.Колкото и да ги измъчват и дори да разберат езика на немите,няма да ви издадат.Не мисля,че дори ще си позволят да кажат нещо,принцесо.Те ви боготворяха.Смея да кажа,както всички нас.
-Стига си ми се подмазвал,Арат!Върни се на мястото си.-мъжът се поклони още по-ниско и се върна в редицата си.Жената обърна глава на другата страна,поглеждайки кльощавия,жилав мъж в началото на другата редица-Юлай,имаш ли нещо да кажеш?
-Не-гласът му бе тих,изпълнен с уважение-Освен,може би,че вината въобще да се заговорим с този старец беше на Пруст-мъжът с бялата коса и брада преглътна силно.Той стоеше точно срещу Юлай в другата редица.Ереис го погледна изпитателно,докато дребничкия човечец се тресеше на мястото си от ярост.Лицето му бе придобило пурпурен цвят,а Юлай,изглежда,се забавляваше от тази му реакция.
-Ах,ти мръсно копеле,ще си платиш!-изкрещя изведнъж Пруст и се хвърли напред.Камата обаче беше по-бърза от него.Тя прелетя над главата на капитана и се заби в ръката на летещия Пруст.Мъжът изохка и се свлече на земята.
-Ереис!-капитанът се изправи рязко,завтичайки се към ранения.Сложи ръка върху раната и погледна жената на трона,клатейки глава-Прекалено си строга към тях.
-Прекалено съм мека,щом си позволяват да ме предават!-възкликна Ереис,леко обидена от думите му.-Юлай,Шейл,погрижете се за Пруст.Утре го искам здрав,а камата-излъскана.Логан,ти ела с мен.Раната не е сериозна.-мъжът кимна и като даде няколко инструкции на останалите,последва Ереис извън каменната зала.
Настигайки я,Логан предложи ръка на Ереис и тя с удоволствие я пое,а после се насочиха по коридорите към градината.Макар и тъмен и мрачен,замъка все още притежаваше прекрасен парк .Двамата се настниха на една от пейките и се гледаха няколко минути преди да проговорят.
-Беше ли успешна мисия?-гласът на Ереис звучеше притеснен.Погледа й се плъзна по тялото му,търсейки следи от наранявания.
-Само някой малки драскотини,но иначе съм жив и здрав.-той се усмихна нежно,слагайки ръка на бузата й.Тя притвори леко очи и усмивка пробягна по устните й.-Въпреки че,смея да кажа,понякога роднините ти могат да бъдат доста неприятни.-Логан се засмя,а Ереис го удари леко с ръка по рамото-Какво толкова?Трябва да признаеш,че е вярно!-тя извъртя очи,но без да престава да се усмихва.Той винаги намираше начин да я развесели.
-Научи ли нещо ново,докато се връщаше?
Логан се замисли преди да отговори,а след това въздъхна тежко.
-След като видях какво направи в залата,Рис,не съм сигурен дали искам да ти го кажа.Събират войска,която да пази Орфелия.Очевидно снощи е бил последния ни шанс да я довършим преди да се появяват новите телоохранители.Тази вечер пристигат.Между които и..Девора.
Ереис,която бе навела замислено глава,рязко я вдигна и впери поглед в този на мъжа.Логан леко й се усмихна и хвана ръцете й,целувайки ги една по една.
-Ти си моя свят сега,Рис.Девора беше част от миналото.Винаги съм знаел призванието си.Винаги съм знаел,че съдбата ми не е да помагам,а да руша.Когато се опитах да го променя,нанесох срив в историята.Сега трябва да поправя всичко.Ето защо...тя трябва да бъде първата ни жертва.
Жената се усмихна леко,заигравайки се с дръжката на камата си.
-Нека позная,искаш да я убиеш сам,нали?-пророни след малко-И ще си тръгнеш отново,само че този път за по-дълго.
-Не точно.Ще ми трябва помощта ти,защото Девора е способна магьосница.Плана е сложен,любов моя,но знам,че ще се справим.Заедно.
Ереис засия и кимна,навеждайки се към него за целувка.Устните им се впиха едни в други и тя обви ръцете си около врата му,задълбочавайки целувката.Вече нямаше значение дали командирите се бяха издънили,щом Логан си беше у дома.
Back to top Go down
Smile

Smile

Трудни времена Empty
PostSubject: Re: Трудни времена   Трудни времена Icon_minitime1Thu Apr 16, 2009 9:14 pm

Тишина. Единственото което се чува е сърцето й, сърцето на Катрина. Неуписуема болка я проряза. Тя незнаеш защо. Тялото й реагираше така, то пречувстваше какво ще стане. Рин затвори очи. Опита се да изчисти ума си, опита се да забрави всичко което беше чула. Целия този разговор между Девора и Девън. Каква работа имаше тя до кабинета на съветника, защо бе толкова любопитна и реши да чуе какво си говорят.
Катрина бе минавала край кабинета отивайки към трапезарията. Когато чува : „ Девора Ловрейн” тя замръзва на място. Любопитството й надделява и девойката прилепя ухо към вратата. Тя изслушва целия разговор. И ето я сега там, стоейки до вратата. Момичето чу стъпките на Дев и реши да се скрие. Застана зад колоната, която бе вблизост до кабинета на Девън. Черната й коса бе заметната от лявата страна на врата й, привързана със бяла панделка. Роклята й представляваше комбинация от черен и бял плат, изящно сплетени. Парче от роклята се бе закачило на едно гвоздейче на колоната, но момичето не го забеляза.
Тим излезе първи, а след него Девора. Тя се осърна към колоната, явно погледът й беше привлечен от парчето плат, но не се спря, незнайно дали защото бързаше или защото не се бе замислила какво е това. Те бързаха за някъде, и двамата бяха разтревожени. Катрина не помръдна. Отново тишина.
- Милейди Алейн влезте – чу се плътния, но все пак толкова приятен глас на Девън.
Тръпки побиха момичето. Милиарди мисли минаха през главата й. Пое дъх и пристъпи.
Тя влезе в кабинета с бавни, но грациозни стъпки. Мислите й препускаха в главата й.
Поклони се леко, после отиде по близо до момъка и го погледна невинно. Той също я гледаше. Нещо отново прободе момичето, тя склони глава.
-Катрина знам, че подслушваше през цялото време. Доста съм разтревожен заради цялото това положение, но да знаеш разочарован съм от тази ти постъпка. Незнам дали се досети, но имах предвид именно теб, когато говорех, че ще изпратя човек. Не мога да оставя Девора и Тим сами.
- Аз нещо като стража ли трябва да съм им?! – възмути се веднага Катрина.
- Рин моля те, послушай ме. Дев е страшно добра магьосница, ти също. Двете заедно ще сте много силни и ще успеете да стигнете невредими до „ кралството на севера „ и да помогнете на Орфелия. Чуй ме Катрина, положението е изключително сериозно, нуждая се от твоята помощ. Можеш да вземеш Мел със себе си, знам, че тя е любимия ти кон. Ще тръгнеш ден след тях, не ме питай защо, сега не мога да ти кажа. Знам, че с Дев не се разбирате особенно добре, но съм сигурен, че, ако се опитате ще си допаднете много. – той спря да говори за малко.
Катрина започна да харесва идеята. Тя винаги беше готова за приключение. Мел беше любимия й кон – Бял, женски с прекрасна грива, на задното дясно копито има същата звезда като на Рин, затова тя вярва, че са свързани по някакъв тайнствен начин.
- Девън, нямам никаква идея, защо ме караш да правя всичко това, но ще го преодолея и ще изпълня желанието ти по някакъв начин.
- Благодаря ти. Има два варианта, да тръгнеш да търсиш върколака, който преобрази Тим сама, след като тръгнеш или да намерш Девора и Тим и заедно да търсите върколака. Каквото й да избереш знай, че трябва да побързаш. Имаш много работа. Ти знаеш какво да правиш. Вярвам в теб Катрина! – последните му дими звучаха силно и обнадеждиха Катрина. Тя се усмихна каза „ Добре! „ , обърна се и излетя от стаята.
В началото вървеше бавно по коридора, опитваше се да събере мислите си и да бмисли вариантите си... По едно време обаче изненадващо защо се затича към кулата...
Единствената й мисъл беше "трябва да я намеря" ....
Back to top Go down
immature.

immature.

Трудни времена Empty
PostSubject: Re: Трудни времена   Трудни времена Icon_minitime1Fri Apr 17, 2009 6:58 pm

(Нещо му има на нета ми, затова пускам, без даже да съм направила редакция. Позволих си някои волности, но се надявам да ми ги простите. Трудни времена 344617
P.S. : Мнението е много дълго и не ми дава да го пусна, затова го разделям в два поста.
P.S.2 : Мисля, че това е най-дългото ми РП мнение, до момента.)

~~~~
Бяха тръгнали преди около час. Девора и Тим вървяха мълчаливо един до друг, всеки потънал в собствените си размисли. Момчето размишляваше над разговора, който се провел пред него, а Девора си мислеше за Логан. Изведнъж цялото ѝ същество беше задвижено от надежда. Можеше да го види. Надяваше се да го види. Сърцето ѝ се свиваше всеки път, щом си помислеше, че вероятно си е намерил някоя. Дори да нямаше любима, сигурно се бе променил, макар че в мислите на момичето си оставаше все същия. Искаше ѝ се нещата да бъдат както преди, защото не смееше да се надява на повече. Не смееше да вярва, че мечтите ѝ ще се сбъднат, но кой знае? Когато Логан замина, тя бе още дете, а сега...е, сега бе вече голяма. Смяташе, че заминаването му ѝ се бе отразило достатъчно зле, че повторно да загуби желание за каквото и да било. Крепеше е единствено мисълта, че ще го види отново. Някога. А сега тази мисъл като че ли започваше бавно да се материализира пред очите ѝ.
- Госпожице Ловрейн? - обади се Тим по едно време и прекъсна сладките ѝ мисли така внезапно и жестоко, че тя го изгледа кръвнишки. Той като че ли леко се приведе под пронизващия ѝ поглед. Тя въздъхна, съзнавайки, че не бива да губи единствения придружител, който ще има през следващите дни.
- Какво има?
- Мислех си за това, което стана в кабинета. Не съм сигурен дали правилно съм разбрал, но кучето, което ме нападна...болно ли е? - попита момчето. То съзнаваше, че това не е далеч от истината и все пак не е в съвсем правилна посока. Имаше и други предположения, но те му се струваха толкова невероятни, че не посмя да ги сподели с девойката от страх да не му се присмее.
- Ти си на...десет, нали така? - попита Дев момчето.
- На... четиринайсет. - отвърна Тим съкрушено.
- Да, да, вярно. Така... Тим, това, което те е ухапало не е куче, но си прав, че му има нещо по-особено, макар и да не е болест, както си мислиш - обясни Девора. - Макар че и така може да се приеме - додаде тя, след като се замисли.
Тим кимна и в очите му се появи странно пламъче, сякаш внезапно бе разбрал нещо. И той действително се беше досетил за истината. Или поне я беше напипал; още не му се вярваше да е това.
- Тоест...вълк?
- Върколак - уточни девойката. Изумрудените ѝ очи гледаха напред, сякаш омагьосана от нещо, което момчето не можеше да види. В действителност пред тях се ширеше целия разкош на залязващото слънце. Но и двамата имаха за какво да се тревожат сега, така че пейзажът не им правеше кой знае какво впечатление.
Тим преглътна шумно. Изречено на глас, предположението му изглеждаше даже по-страшно. Знаеше, че върколаци съществуват, но той да стане един от тях... това беше толкова невероятно, колкото да сложи кралската корона на главата си. А ето, че се случваше. Почувства се страшно малък и уплашен. Не знаеше какво да прави. Изведнъж една мисъл го прониза и той несъзнателно се разтрепери целия.
- Утре...утре е пълнолунието, нали?
- Да. Утре е пълнолунието - потвърди студено Девора.
За миг мрачното мълчание се настани между тях двамата. Тим се опитваше да си събере мислите. Имаше купища въпроси, които се бяха загнездили в съзнанието му, но не знаеше как, а и нямаше смелост, да ги зададе. Сякаш прочела мислите му, Девора попита:
- Какво знаеш за върколаците?
- Не много - призна си момчето.
Магьосницата се замисли, след което думите сякаш сами започнаха да се леят от устните ѝ.
- Ще ти кажа всичко, което смятам, че трябва да знаеш. Искам да ме слушаш внимателно и да не ме прекъсваш. После, ако имаш въпроси - ще ги зададеш. И ме наричай Девора, ще прекараме доста време заедно, смятай ме за равна.
Момчето кимна бързо и се постара да изчисти ума си. Надяваше се да не се изложи пред Девора. Ловрейн се смръщи, докато обмисляше думите, сетне започна:
- Има няколко начина да се превърнеш във върколак, но най-основните са два - чрез Черна магия и чрез ухапване от върколак. Първият е значително по труден, работи се много, а резултатът не е сигурен. Много магове успяват да приемат облика на вълк, но това не ги прави върколаци. Малцина са успели да достигнат до това ниво на магията. А достигайки го, те стават могъщи зверове. Сигурно се досещаш, че можеш да бъдеш ухапан инцидентно, когато върколакът е излязъл на лов, или умишлено. Но това не те интересува сега. При ухапване, трансформацията става значително по трудно. Вероятно първият път дори няма да приемеш напълно формата на върколак. Метаморфозата ти няма да може да се развие напълно и ще останеш в някакво междинно положение, докато не свърши пълнолунието. Но първите трансформации са най-опасни както за самият върколак, така и за околните. Разумът е замъглен, жаждата - силна. Няма да разполагаш с достатъчно сила, колкото от третата или четвъртата трансформация нататък, но яростта ти ще те докара почти до същото равнище. Не е изключено да се самонараниш и то смъртоносно. Но ти не се тревожи за това, аз имам грижата. Както вече казах - ухапването прави метаморфозата по-бавна. Има още нещо - за да станеш могъщ, ти трябва много време. Достигнеш ли една определена точка на силите си, ще можеш да контролираш напълно тялото си и промените в него... - Девора замълча за миг. - Ще можеш да се трансформираш, когато пожелаеш. Само няколко върколака, в цялата ни позната история, са достигали до това ниво, двама от тях са го постигнали чрез магьосничество.
Момичето млъкна. Тим я чакаше да продължи, но тя не проговори повече. Сякаш беше костенурка - беше се подала за няколко минути, а сега отново се прибираше в корубата си. Момчето събра смелост да попита:
- Ще те нараня ли утре?
Девора се сепна и го изгледа смаяно. След което отметна глава назад и се засмя. Тим недоумяваше какво толкова смешно беше казал.
- Не, няма да си достатъчно силен - обясни му тя, след като нормализира дишането си. - Освен това ще приготвя специална отвара. Чувала съм, че метаморфозите са болезнени. Не зная дали е така. Надявам се да не е, защото в комбинация с отварата, която ще ти дам, ще имаш чувството, че болката те разкъсва от вътре.
Момчето преглътна шумно. Искаше му се да я пита дали няма друг вариант, но знаеше, че няма.
- Отварата ще те усмири. По изгрев слънце няма да чувстват и частица от болката, ще имаш само спомени, но едва ли ще са кой знае колко ясни. Имаш ли други въпроси?
Имаше. Но не се чувстваше готов да ги зададе. Стори му се, че не са особено важни и могат да почакат. А и в главата му беше такава каша, че предпочиташе първо да се наспи.
Тим поклати глава отрицателно. Девора пусна едно бледо подобие на усмивка, след което обяви твърдо:
- Ще пренощуваме тук. Събери дърва за огън, аз ще огледам мястото. Ще се наложи да престоим тук и утре. Мисля, че за приготвянето на отварата ще са ми нужни прекалено много сили, за да се местим. - Девора сякаш говореше на себе си. Момчето се скри в гората и я остави сама с мислите ѝ.

Новото утро настъпи неусетно. Огънят тлееше бавно и тъжно. По настояване на Ловрейн се бяха преместили в самата гора. Смяташе, че не е излишно да са малко по-предпазливи, а дърветата им осигуряваха поне малка защита от любопитните очи. Макар че Тим не виждаше смисъл в това, след като бяха запалили огън, който определено би привлякъл вниманието.
Песента на птиците събуди момчето. Слънцето вече се бе появило на хоризонта и лъчите му галеха бузите на Тим. Девора я нямаше, вероятно бе станала да потърси билките, които щяха да и бъдат нужни за отварата. Момчето си мислеше, че магьосницата бе тръгнала на такова дълго пътешествие без нищо, но грешеше. Девора старателно криеше принадлежностите си, така че да не попаднат в неподходящи ръце. Тя действително бе тръгнала да търси билки, но тези, които ѝ бяха нужни за отварата за Тим, ѝ бяха под ръка. Знаеше, че наблизо може да намери същински съкровища и реши да се възползва, докато спътникът ѝ не се събуди. Освен това знаеше, че е добре да се берат, докато още росата по тях не се е изпарила. Докато обикаляше, се наслаждаваше на утринната песен на птиците. Помисли си колко хубаво би била да бъде птица, да лети, да се докосне до небето и за миг поне да забрави за мъката си.
Когато се върна, завари Тим, който дъвчеше ябълка и чертаеше с пръчка в пепелта. Постара се да не вдига шум и го гледаше как чертае безсмислените си драскулки. Зачуди се дали знае да пише и чете. Спомни си каква беше, преди Логан да я открие и сви устни. Приближи се и сянката ѝ падна заплашително върху момчето. То се огледа стреснато. Раменете му се отпуснаха, когато видяха познатата фигура.
Back to top Go down
immature.

immature.

Трудни времена Empty
PostSubject: Re: Трудни времена   Трудни времена Icon_minitime1Fri Apr 17, 2009 7:02 pm

- Закуси ли? – попита Девора, поглеждайки недоверчиво към ябълката.
- О, да – възкликна момчето. То повдигна торбата си, за да покаже, че вътре има хранителни запаси. – Мама не искаше да ме пусне без тях. – Тим се засмя притеснено, сякаш този факт го притесняваше по някакъв начин. Девора се усмихна, но в усмивката ѝ личеше болка. Искаше ѝ се да подметне нещо от рода на „Майките винаги правят така”, но не можеше. Защото не знаеше дали винаги правят така. Нейният живот беше прескочил тази част. Или по-скоро нейните родители бяха прескочили живота.
- Хей, Тим, сетих се, че не знам фамилията ти – каза Девора, в опит да смени темата, тъй като усети, че смущението ѝ стана явно и за момчето.
- Името ми е Тимъти Бъркли, госпожице – отвърна момчето и се поклони, след което избухна в смях. Девойката си позволи да се усмихне. Май Тим не можеше да прецени сериозността на ситуацията.
- Хубаво тогава, Бъркли. Намери си занимание и не ми се пречкай пред очите, докато приготвям отварата.
- От която ще ме боли двойно повече? – тъжно попита момчето.
- Не се оплаквай и на мен не ми се занимава – сряза го магьосницата.
Девора се занимава със странната отвара дълго време, около три часа, по преценка на Тимъти. Той на няколко пъти се бе опитал да измъкне някаква информация за нея, но девойката всеки път го отпращаше с все по-остри думи. Момчето виждаше, че напрежението ѝ расте. Предположи, че нещо не се получа, както трябва, та затова се впусна в лов на някои по-дребни животинки. Не успя да хване нищо, по-скоро тичаше безцелно след тях, колкото да има работа. Накрая обаче намери заек, който изглежда бе ранен. Тим установи, че крака му е счупен. Не можеше да си обясни на кого би му притрябвало да чупи заешки крак и да остави животното да се мъчи. Занесе заека в „лагера” им и когато пристигна видя как Девора седи на земята и доволно съзерцава котлето, от което се издигаха сивкави пари.
- Готово ли е? – попита предпазливо.
- Готово е – потвърди магьосницата. – Какво носиш?
- Заек. Ранен е. Ще можеш ли да го оправиш?
- Дай да видя – каза Девора и му направи жест да се приближи. Момчето се подчини, но изведнъж забеляза нещо странно в очите ѝ и стомаха му се сви на топка. Не му трябваше много, за да съобрази какво е. С един аматьорски жест, момичето прекърши вратлето на животното. Тимъти не отвърна очи, нещо му подсказваше, че ще види по-ужасни работи от това.
- Защо? – само успя да попита. Въпросът се изтъркаля неволно от устата му, но той не съжаляваше.
- Мъчеше се. А и ще ни трябва за довечера. По-добре ли щеше да ти е, ако го беше усмъртил собственоръчно? Слушай. Болката може и да ти се стори непоносима. Възможно е отварата да ускори малко външната трансформация и всичко да приключи по-бързо. Но е възможно и това да не се случи. Цялата тази болка ще притъпи глада и яростта ти. Малък си и все още преизпълнен със сили и енергия. Младите върколаци са най-опасни. Когато действието на отварата поотслабне, ще ми е нужно нещо, с което да те задържа на страна. Поне временно.
- Един заек не е ли прекалено малка уловка? – попита Тим и се отврати от думите си.
- Малка е. Но ти за пръв път ще ядеш по подобен начин. Както ти казах, пълната трансформация не става от първия път. Ще представляваш нещо, което в по-голямата си част е човешко. Органите ти не са пригодени за това. През следващите няколко метаморфози, ще се изменят и те. Чак тогава ще можеш да се наричаш върколак.
- Разбирам – промълви Тим.
- Едва ли. Но скоро ще разбереш.
Никой от двамата не можеше да каже кога са се изнизали часовете и кога нощта застла като с одеяло всичко наоколо. Те седяха в напрегнато мълчание и очакваха Луната да изкочи иззад облаците. Тимъти беше погълнал отварата по-рано, правейки отвратени гримаси. Сега седеше и броеше секундите. По едно време усети някакво гъделичкане по ръцете, а после и по цялото тяло. Искаше да каже на Девора, но в гърлото му като че бе заседнало нещо. Постепенно гъделичкането се превърна в сърбеж и той вече не издържаше. Започна бясно да се дере, докато не чу заповедническия глас на спътницата му, която му заповяда да спре.Събра всичките си сили, за да се въздържи и зачака болката.
Девора гледаше съсредоточено момчето. Трябваше да стиска ръцете си в юмруци, защото трепереха. Пред очите ѝ Тим се уголеми. Зъбите му едва доловимо се издължиха, челюстта му се издаде напред. Кожата му се покри със ситни, черни косъмчета. Очите му първо потъмняха, после добиха цвета на луната, която се извисяваше над него със задоволство. Съществото направи няколко несигурни крачки, след което тупна, гърчейки се, на земята. От устата му не излизаше звук. Това притесни девойката, но тя знаеше, че е по-добре да не се доближава. Очите ѝ се стрелката ту към съществото, ту към луната горе. Надяваше се само болката да не раздроби мозъка на Тимъти. Беше премълчала пред него, но знаеше, че е възможно момчето да не издържи и мозъкът му да се взриви. Надаваше се обаче, че това няма да се случи. Не и тази нощ, докато тя е тук.
Back to top Go down
Sponsored content

Трудни времена Empty
PostSubject: Re: Трудни времена   Трудни времена Icon_minitime1

Back to top Go down

Трудни времена
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Трудни времена [Обсъждане]