SunFlower_
| Subject: Справедливост?!? Sat Oct 25, 2008 12:22 pm | |
| Има ли в истинския живот справедливост, или това е идеал, който хората са наложили? Вие опитвате ли се да бъдете справедливи (Харесва ли Ви тази идея или според Вас е верен методът по - силният печели)? Дали преди "справедливата" преценка: рая или ада е била мотив, който да пидтиква хората да са добри? И ако да, сега след като се зане, че рай и ад няма, нужна ли е справедливостта в отношенията на хората? Къде е границата - колко крайни трябва да са справедливите "наказания"(защото според мен не е редно да се убива, защото така било "справедливо", никой не може да решава докога да живее едно човешко същество, колкото и да е грешило то...)? Става въпрос за това докъде е справедливостта и откъде нататък е човещината. Очаквам отговорите Ви на тези и много други въпроси... | |
|
MSI[rock]
Posts : 300 Join date : 2009-03-22 Age : 28 Location : Бургас , България, Европа, ЗЕМЯ?!
| Subject: Re: Справедливост?!? Mon Mar 30, 2009 10:17 pm | |
| Аз не знам какво точно е справедливост? Това би трябвало да е математически казано - "Право пропорционално , на миналото , настоящете и бъдещето, на действията му ". Кой би повярвал , че математиката ще ми помогне някога!? Anyway за да не се отбия от темата , да погледнем реалността. Всеки греши. Всеки бърка , но всеки е човек! Така , че *връщане към математиката* Дори и всеки човек да е един прост делител от едно огромно число , независимо дали е по-малък или по-голям , той е от еднакво значение. Така , че ако някога искаш да бъдеш справедлив Отправи се към темата "Трябва ли да сме добри" . Мисля , че е по-логично да си добър , от колкото справедлив! Ала-бала и в крайна сметка справедливостта е да възприемаш нещата такива каквито са и да се опитваш да ги подобриш *това е символичното разбиране и значение на "справедливост" според мен*. | |
|